Διαγωνισμοι Διηγηματος

ΤΟ ΔΩΔΕΚΑ

Comments (141)
 1. Stelios Yfadis says:

  ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ.

  1. Athina says:

   Συγχρονο και ρεαλιστικο! Όμορφη προσεγγιση στο ζητημα αποδοχής- απόρριψης.

 2. Γιάννης says:

  Πολύ καλό! Καλογραμμένο. Ευαίσθητο. Ανθρώπινο.

 3. Christine Themas says:

  Τόση ευαισθησία!

 4. Stathis Io. says:

  Δυνατό και γεμάτο συναισθήματα. Συγχαρητήρια!

 5. Costas says:

  Υπέροχο και ώμο όπως αρμόζει να εξιστορείς κάθε τι ανθρώπινο και δυνατό ❤️

 6. Maria says:

  Ο,τι καλύτερο έχει γραφτεί! Αληθινό, με γεμάτο συναισθήματα,ειλικρινές! Συγχαρητήρια!!!

 7. Little P. says:

  Συγκινητική και ευαίσθητη αφήγηση από μία ψυχή που με θάρρος και ζωντανή περιγραφή αγγίζει πολλές άλλες. Συμβάλλει στο να γίνει ακουστή και αυτή η φωνή όπως πραγματικά είναι (και όχι όπως προβάλλεται) ώστε να αρχίσει να αντιμετωπίζεται με την καταννόηση που της αρμόζει. Όμορφο!

 8. euaggelos patouridis says:

  πολυ δυνατο ..μπραβο!!!

 9. Αλέξανδρος says:

  Μια έκρηξη συναισθημάτων! Εξαιρετικό!

 10. High Sky says:

  Σκληρό, συναισθηματικο, μελαγχολικό, δυνατό όπως και η καθημερινότητα της κλειστής ελληνικής κοινωνίας

 11. Γιωργος says:

  ΥΠΕΡΟΧΑ ΣΚΛΗΡΟ, ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΑ ΔΙΕΙΣΔΥΤΙΚΟ. ΜΠΡΑΒΟ !

 12. Μυρτώ says:

  Καταπληκτικό κείμενο, άμεσο, ευαίσθητο, ρεαλιστικό!!Μπράβο!!

 13. Thomas says:

  Nice!!

 14. NIKOS R says:

  Πολύ καλό!

 15. ΚΑΤΕΡΙΝΑ Ν. says:

  Λόγος μεστός. Λόγος εικονοπλαστικός. Λόγος που σε μεταφέρει αυτόματα, με τις πρώτες μόλις λέξεις, στο χωροχρόνο που περιγράφει και σε κρατάει αιχμάλωτο εκεί. Λόγος που σε στοιχειώνει με κάθε έννοια. Ό,τι και να ειπωθεί είναι λίγο μπροστά στον τρόπο με τον οποίο εκμεταλλεύεσαι τον πλούτο της ελληνικής γλώσσας για να μεταφέρεις το προσωπικό σου μήνυμα κάνοντάς το παράλληλα βίωμα όλων μας. Συγχαρητήρια!

 16. Δημήτρης Π. says:

  Πολύ όμορφη περιγραφή συναισθημάτων και σωστή χρήση απλής γλώσσας όταν κρίνεται αναγκαία για ένα κείμενο που γίνεται τελικά βίωμα

 17. Χαρά says:

  Εξαιρετικό! Γεμάτο συναισθηματα..μπράβο!

 18. Vasso says:

  Βαθιά συναισθηματικό , αλλά ταυτόχρονα τόσο αληθινό που σε παρασύρει! Πραγματικά εξαιρετική δουλειά.

 19. Skevos says:

  Τι ομορφα λογια, τι δυνατα συναισθηματα, τι εντονες εικονες που σου δημιουργει στους αναγνωστες! Εξαιρετικο

 20. ZorL says:

  Με συγκίνησες. Μου είπες με απλά λόγια την ιστορία, δίχως περιττές φανφάρες, χωρίς όμως να το κάνεις πεζό και να το λιγοστέψεις. Αρκετά κινηματογραφικό. Μια ταινία μικρού μήκους…

 21. Ευγεν says:

  Πολυ δυνατο και αμεσο
  Μπραβο!

 22. Κωνσταντινα Τ. says:

  Υπέροχος…

 23. Liakos says:

  Ένα βιωματικο κείμενο που εξιστορεί γεγονότα που ο καθένας τα βλέπει ως τη δικη του περιπέτεια. Χρειάζεται θαρρος να βρεις κουράγιο, αγάπη, κατανόηση, με λίγα λόγια τον άνθρωπο σου. Και χρειάζεται θάρρος να “ακούσουμε” αν όχι να στηριξουμε τα θέλω τον δικών μας άνθρωπων!
  Ερωτικό από ψυχής!

 24. Valia says:

  Κινηματογράφικο.. συγκινήθηκα

 25. Evangelia says:

  Έντονο και λυτρωτικό

 26. ANTWNELLA says:

  Πολύ καλό!

 27. Georgianna says:

  Με μεγάλη ευαισθησία και λεπτότητα σε μεταφέρει στην κάθε εικόνα, στο κάθε συναίσθημα, χωρίς επιτηδευμένα λόγια και συγκινήσεις. Απλά και ειλικρινά.

 28. Loukia says:

  Εκπληκτικο! Συγχαρητηρια!

 29. Χαρα says:

  Αξιοθαυμαστο κειμενο που αγγιζει μεχρι το τελευταιο σου κυτταρο… Εκφραζει πολλες “διαφορετικες” ψυχες!!!

 30. Panagiotis says:

  Πολύ δυνατό κείμενο. Εξαιρετικό, μπράβο

 31. Βέτη says:

  Ακούγεται (διαβάζεται μαλλον) πολυ αληθινό. Μου άρεσε ιδιαίτερα το happy end! Μπράβο!

 32. Μαριμαρ says:

  Θα μπορούσε άνετα να ήταν μια ταινία μικρού μήκους! Με ταξίδεψε και σε ευχαριστώ για αυτο!

 33. Chris says:

  Λάτρεψα τον πρωταγωνιστή, ανθρώπινο και λυτρωτικό.

 34. Maria says:

  Πολύ αληθινό ! Συγχαρητήρια !!

 35. Marina says:

  Πάρα πολύ καλό, με υπέροχες εικόνες.

 36. Βαλέ says:

  Η παραστατικοτητα του κειμένου με τις έντονες συναισθηματικές εναλλαγές μου δημιούργησαν το αίσθημα ότι ήμουν παρούσα στα γεγονότα και τη δράση. .Αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα, τη σκληρή μάχη με τον εαυτό μας ώστε να φτάσουμε στην αποδοχή των επιθυμιών μας και στη συνέχεια στην ελευθερία της έκφρασης. Και όταν πλέον βρίσκουμε το θάρρος της έκφρασης τίθεται το θέμα της αποδοχής ή της απόρριψης. Η δυσκολία των γονιών να αποδεχτούν την διαφορετικότητα αλλά και τη μεγαλειώδη δύναμη της αγάπης που μπορεί να εξομαλύνει καταστάσεις και να μας εξυγνιασει. Περιμένω κι άλλες τέτοιες επιτυχημένες αφηγήσεις!!!

 37. Vaggelis says:

  Ο χρόνος της αφήγησης του ήρωα είναι, μόλις, 30 λεπτά! Κι όμως, μέσα σε 30 λεπτά ο συγγραφέας καταφέρνει να ξεδιπλώσει σκέψεις, συναισθήματα και μια… ιστορία, δίνοντας με τον τρόπο αυτόν το χέρι στον μυημένο –και μη– αναγνώστη να κινηθεί μεταξύ δύο επιπέδων. Αφενός να ταξιδέψει στην ιστορία του ήρωα και αφετέρου να ξεδιπλώσει και εκείνος τη δική του ιστορία. Το σπάσιμο της γραμμικής αφήγησης μέσα από τις συχνές αναδρομές στο παρελθόν, ούτως ώστε να συμπληρωθεί όχι μόνο το μωσαϊκό της ιστορίας αλλά και το μωσαϊκό της ψυχοσύνθεσης του ήρωα, είναι μία από τις πολλές αρετές του συγκεκριμένου κειμένου. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εμπεριέχεται στην προσεκτική χρήση του λεξιλογίου, όπου το θάρρος για την αποδοχή της σεξουαλικής ταυτότητας μετατρέπεται σε «θράσος» υπό τη σκοπιά της καθεστηκυίας τάξης, καθώς έρχεται να «σπάσει τα σιδερένια τείχη» και κατ’ επέκταση να «ταράξει τις νόρμες» με σκοπό να εκφράσει μια διαφορετική οπτική του επιθέτου «φυσιολογικός». Επιθυμώντας μια φυσιολογική χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, όπως εκείνης των αδερφών του, φέρνει στο προσκήνιο το καίριο θέμα. Το θέμα της αποδοχής. Μίας αποδοχής που καθίσταται ως δεσπόζουσα, όχι μόνο στην ιστορία του ήρωα, αλλά και στις ιστορίες όλων μας, καθώς το τρίπτυχο της απόρριψης –«εμετός», «αηδιάζω» και «ανώμαλος»– κατακλύζουν τόσο τις σκέψεις όσο και τις φοβίες μας.
  Σε μια δεύτερη ανάγνωση –με μουσική υπόκρουση αυτή τη φορά το Blue Christmas– το κείμενο αποδεσμεύεται από το πλαίσιο της λογοτεχνίας αγγίζοντας εκείνο της κοινωνίας, με σκοπό –χρησιμοποιώντας τα λόγια του Little P.– «να γίνει ακουστή και αυτή η φωνή όπως πραγματικά είναι». Ας μην ξεχνάμε εξάλλου ότι… «Η αγάπη […] είναι για να πολλαπλασιάζεται και η κακία για να διαιρείται».

  Καλά Χριστούγεννα!

 38. Eleni says:

  Όμορφη και δυνατή (περι)γραφή της αγωνίας και της μάχης για την αποδοχή-την αποδοχή του εαυτού και την αποδοχή των “δικών”. Μπράβο!

 39. Panagiotis says:

  Κείμενο με έκδηλη τη μέριμνα για τον λόγο, την πλοκή και το περιεχόμενο.
  Το θέμα του coming out, της αποδοχής της ταυτότητας/επιθυμίας, της συγγένειας και των σχέσεων εξουσίας είναι από τα δυνατά σημεία. Ο συγγραφέας μετουσιώνει την κοινή εμπειρία πολλών μη ετεροσεξουαλικών ανδρών σε τέχνη με βάθος, ύφος και ήθος. Ένα κατ’ ουσίαν κοινωνικό/πολιτικό κείμενο, όπου το προσωπικό γίνεται πολιτικό υπό την προϋπόθεση της συνειδητοποίησης της κοινής ανθρωπιστικής βάσης εκ μέρους του αναγνώστη.

 40. George C. says:

  Εκπληκτική σύνθεση δομημένη με πανουργία και σπιρτάδα. Από την αρχή μέχρι το τέλος του διηγήματος η ραχοκοκαλιά σπάει, κινείται, ελίσσεται, αλλάζει χρώματα και σχήματα για να ικανοποιήσει τους σκοπούς της ιστορίας. Εξαιρετική η επιλογή τίτλου, όπου το δώδεκα είναι το κεντρικό θέμα πως κυριαρχεί η ιδέα πως όταν έρθει η ώρα, όταν τα πράγματα φτάσουν στο κατάλληλο σημείο, η αγάπη στην ζωή όπως και στα παραμύθια λύνει τα κακά ξόρκια. Πως τα πάντα θέλουν το χρόνο τους και πόσο μάλλον η αγάπη για να ευόδωσει. Συγχαρητήρια στη μητέρα και τον πατέρα που παίρνουν την απόφαση να αλλάξουν και και να αποδεχτούν το γιο τους. Συγχαρητήρια στο γιο που αποφάσισε πως η ειλικρίνεια είναι συνεπάγωγο της αγάπης.

 41. Κωνσταντίνος says:

  Ενα διήγημα γεμάτο συναισθηματικές εντάσεις, αλλά ταυτόχρονα και μιας ήρεμης ισορροπίας μεταξύ της σωματικής και συναισθηματικής απελευθέρωσης. Είναι συγκινητικό να βλέπεις αγαπημένα σου πρόσωπα να κατακτούν τα όνειρά τους και να γίνονται καλύτεροι ξεπερνώντας τα εμπόδια της ζωής. Μιας ζωής όπου υπάρχει λύπη, αποθάρρυνση, μελαγχολία, κακές σκέψεις, αλλά υπάρχει και η αγάπη. Η αγάπη από την οικογένεια όπου μας δίνει στήριξη να συνεχίσουμε,να γίνουμε καλύτεροι και να εξελιχθούμε. Μακάρι πολλοί να νιώσουν αυτά που ένιωσα εγώ διαβάζοντας το, σίγουρα όμως δεν θα νιώσουν την ίδια περηφάνεια.

 42. Κωνσταντίνος says:

  Ενα διήγημα γεμάτο συναισθηματικές εντάσεις, αλλά ταυτόχρονα και με μια μια ευαισθησία για τη σωματική και ψυχική λύτρωση. Είναι συγκινητικό να βλέπεις αγαπημένα σου πρόσωπα να κατακτούν τα όνειρά τους και να γίνονται ακόμη καλύτεροι, ξεπερνώντας τα εμπόδια της ζωής. Μιας ζωής που η λύπη, η στεναχώρια, η μελαγχολία, η αποθάρρυνση δεν απουσιάζει, αλλά υπάρχει και η αγάπη. Η αγάπη απο το αγαπημένα μας πρόσωπο που μας κάνει να ξεπερνάμε τους φόβους μας και να λύνουμε τα προβλήματα μας. Ελπίζω όποιος το διαβάσει να έχει πολλά περισσότερα συναισθήματα απ αυτά που ένιωσα εγώ. Σίγουρα όμως δεν θα νιώσει την ίδια περηφάνεια.

 43. PARIS says:

  Μια ιστορία , ενα αληθινό συναίσθημα .

 44. James j. Topaloglou says:

  Τόσο αληθινό και ευαίσθητο <3 <3

 45. Maria says:

  Εθιστική και μεθυστική η πένα του συγγραφέα! Συγχαρητήρια!

 46. Ενα says:

  Δυνατό και γνώριμο συναίσθημα

 47. Nate says:

  Ξεριζωνεις μνημες που εχουμε πολλοι, βαθια κρυμενες,θαμενες μεσα μας και τις λουζεις με απλετο φως. Μπραβο γιατι μας θυμισες οτι δεν ειμαστε αυτο που δειχνουμε, ενα κακοφτιαγμενο σαπιο ομοιωμα που η κοινωνια περιμενει.

 48. Sakis says:

  Από τα πιο αληθινά και σημερινά κείμενα που έχω διαβάσει. Η αναφορά στο θέμα της ομοφυλοφιλίας δεν θα πάψει να είναι ποτέ επίκαιρη σε μία χώρα τόσο οπισθοδρομική όπως η δική μας -δυστυχώς- αλλά, λυρίως το θέμα της αίσθησης της απόρριψης και της αποδοχής θα είναι ένα μεγάλο ζήτημα με ψυχολογικές προεκτάσεις. Το αν θα καταφέρουμε ποτέ να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις που έχει η κοινωνία, ή η οικογένεια μας από εμάς είναι ένα μεγάλο ζήτημα που ας ελπίσουμε πως κάποια στιγμή θα πάψει να μας απασχολεί. Σημαντικότερο όλων είναι η αποδοχή καθείς του αυτού χωρίς την συναίνεση οποιουδήποτε άλλου. Συγχαρητήρια για το κείμενο. Τόσο αληθινό και έντονο όσο η ζωή η ίδια

 49. B.BU says:

  Αν υπήρχαν περισσότερες τέτοιες «μαρτυρίες» ενδεχόμενος να είχαμε πολύ λιγότερες «αυτοκτονίες» …. #fact

 50. ΜΞΣΣ says:

  Αληθινή διήγηση με ανεπιτίδευτη γραφή και έντονες ζωντανές εικόνες ψυχοσωματικής ανισορροπίας που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής. Περίτεχνα δομημένα η εναλλαγές μεταξύ θυμήσεων του πρωταγωνιστή και παρόντος. Καλή δουλειά! Συγχαρητήρια

 51. Lilik says:

  ο τρόπος που παρουσιάζονται τα συναισθήματα του πρωταγωνιστή σε κάνουν να πιστεύεις ότι κατά βάθος συμμετέχεις και εσύ στην ιστορία.. εξαιρετικά συγκινητικό.. μπράβο!

 52. Χρύσα says:

  Υπέροχο… είναι πολύ συγκινητικό και αληθινό. Δυστυχώς τα λόγια που ξεστομίζουν κάποιοι άνθρωποι είναι εκνευριστικά ως προς το θέμα. Η διαφορετικότητα δεν είναι αρρώστια και θα έπρεπε όλοι μας να το σεβόμαστε αυτό. Αν όχι σημαίνει πως υπάρχει έλλειψη παιδείας.

 53. left says:

  πολυ καλο…

 54. Mpampis says:

  Πολύ καλό! Εξαιρετικό !

 55. Bch says:

  Ευαίσθητες διακριτικές σχέσεις / Εξαιρετικό

 56. Δημήτρης says:

  Εξαιρετικό! Ενα στιγμιότυπο που αφηγείται μια ιστορία!

 57. grigoris says:

  ομορφες λεξεις που περιγραφουν με εναν ρεαλιστικο και ταυτοχρονα ” μοναδικα μαγικο” τροπο ενος ανθρωπου ππυ προσπαθει να απεικονισει την δυσκολη και διαφπρετικη πραγματικοτητα που βιωνει. Ενα Υπεροχο κειμενο , μια Υπεροχη ιστορια ζωης

 58. Χρήστος says:

  Υπέροχο, αληθινό, δυνατό!!

 59. SAKIS says:

  Πολύ κινηματογραφικό και άκρως ρεαλιστικό! Πραγματικά υπέροχη δουλειά, μπράβο!

 60. Παναγιώτης says:

  Είναι πολύ όμορφο να σε βάζει ένα τόσο μικρό κείμενο στο μυαλό του συγγραφέα του και ταυτόχρονα να σε αφήνει να το ερμηνεύσεις με τρόπο δικό σου και μοναδικό.
  Μπράβο για αυτό 🙂

 61. J Wood says:

  Πολυ όμορφο κείμενο, με ωμότητες και δύναμη
  Αλλη μια πλευρά του έρωτα που υπάρχει και εσκεμμένα εθελοτυφλούμε, αλλα ειναι εδώ και αυτο ειναι που μου μένει.

 62. Eleni says:

  Απλό , αληθινό , υπέροχο !

 63. Andreas says:

  Πολύ όμορφο!

 64. Eleni says:

  Απλό , αληθινό , υπέροχο !!!

 65. Πηνελοπη says:

  Εξαιρετικό! Πολυ καλή δουλειά, μπράβο!

 66. Jason says:

  Πανέμορφο κείμενο…

  Συγχαρητήρια!

 67. Spyros says:

  Δυνατό κείμενο τόσο σε επίπεδο γλώσσας όσο και περιεχομένου. Πολύ ευαίσθητη και ωμή αφήγηση ταυτόχρονα που σε μεταφέρει στον κόσμο του ήρωα και του συγγραφέα και σε κάνει να σκέφτεσαι πως η χειρότερη βία που βιώνει κάθε άνθρωπος είναι αυτή που προέρχεται από το γεγονός πως δεν αποδέχεται τον εαυτό του

 68. Kostas says:

  Τέλειο

 69. Alexandros says:

  Πολυ έντονη αφήγηση που μπορει να σε ακουμπήσει!!!

 70. Spiros says:

  Εξαιρετικό, ρεαλιστικό σε κρατάει να το διαβάσεις πολλές φορές πάλι

 71. George says:

  Μέσα σε 30 λεπτά μια ολόκληρη ζωή! Η ματιά του Συγγραφέα ωμή και αληθινή όπως αρμόζει στην ιστορία. Εξαιρετικό κείμενο!

 72. Panos says:

  Απλά καταπληκτικός!!!!

 73. Ερμης says:

  Πάρα πολύ ωραίο κείμενο.. μίλησε κατευθείαν στην ψυχή μου. Μπράβο στον συγγραφέα.

 74. Chrislz says:

  Υπέροχο φίλε μου, πραγματικά μπράβο!!

 75. Σάκης says:

  Καταπληκτικό,ειλικρινές κείμενο με εύστοχη χρήση του λεξιλογίου. Η εικόνα ενός ανθρώπου μόνου, κάτω από τον μουντό ουρανό των Χριστουγέννων, πληγομένου από την κοινωνία από την οικογένειά του, ίσως ακόμη κι από τον εαυτό του γεννά μελαγχολία. Αναβλύζουσες εικόνες ζοντανεύουν μέσα σε λίγα λεπτά και τριβελίζοντας το μυαλό χωρίς έλεος. Υπέροχο!

 76. Σπύρος says:

  Κάθε λέξη και μια εικόνα. Εικόνες με αλήθεια μέσα τους. Συγχαρητήρια στον συγγραφέα!!

 77. Theofanis says:

  Really beautiful! Bravo!

 78. Tzopigeon says:

  Εξαιρετικό

 79. Mkos says:

  Κάθε πρόταση του συγγραφέα ξεδιπλώνει και συναίσθημα.. Εικόνες που αν και διαφορετικές από αυτές που έχει ζήσει ο καθένας σου γίνονται προσωπικές.. Πανέμορφο κείμενο!

 80. Emmankos says:

  Άμεσο , ανθρωπινο , ειλικρινές ξεδιπλώνει τις πτυχές ενός ανήσυχου πνεύματος !

 81. gparaschos says:

  Η μάχη μέχρι τη λύτρωση μέσα σε ένα ρεαλιστικό κείμενο. Τόσο ρεαλιστικό που σε ταξιδεύει κατευθείαν. Πολλά συγχαρητήρια εξαιρετικό γράψιμο.

 82. Κώστας says:

  Πολύ δυνατό, πολύ αληθινό, πολύ συναίσθημα!

 83. Staurosts says:

  Φοβερό!

 84. Νίκος says:

  Υπέροχο κείμενο! Μπράβο

 85. Κωνσταντίνος says:

  Πολλά συναισθήματα και έντονα
  Πολύ ωραίο!

 86. Αλέξανδρος Πικούλης says:

  Όταν η ανθρώπινη ευαισθησία συνδυάζεται με τον δυναμισμό ενός αδαμαντινου χαρακτήρα,μας παρουσιάζεται με μοναδικό τρόπο στο συγκεκριμένο απόσπασμα αυτού του εξαίσιου βιβλίου.
  Περιμένοντας την συνέχεια των μαγευτικων λεγομένων δυναμώνει η επιθυμία ενός ταξιδιού σε σελίδες γεμάτες στοχασμό,σε σελίδες γεμάτες όμορφες,περιπλοκές αλλά και αληθινές σκέψεις.
  Αξίζουν να αποδωθούν πολλά συγχαρητήρια στο Συγγραφέα για την απόδοση!

 87. ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΑΤΣΟΥΛΑ says:

  τελειοοοοοοο

 88. Rania says:

  Πολύ δυνατό απόλυτα ειλικρινές σε κρατάει στην ιστορία Ταυτίζεσαι Μπράβο για το σύνολο, χρήση της γλώσσας και έντονα συναισθήματα!!

 89. Φουλα says:

  Καλογραμμένο και με νόημα ! Συγχαρητήρια .

 90. Τζινα says:

  Δε θα υπήρχε ποιο εύκολος και δυνατός τρόπος να καταγραφεί σε ένα τόσο μικρό απόσπασμα η ανθρώπινη αδυναμία αλλά και η δύναμη, η μοναξιά και συντροφικοτητα. Χίλια μπράβο!!!

 91. Ναταλια says:

  Ωραιο στόρυ πραγματικό απ οτι φαινεται! μάλλον σημαινει οτι πρεπει να τα χεις καλα με τον εαυτο σου για να μη βασανιζεσαι στη ζωη σου! Πρωτα απ ολα εσύ κ μετα , οι γονεις σου και οι κοντινοί άνθρωποι σου. θα το παραδεχτουν αν σε αγαπουν .

 92. Theodore says:

  Λέξεις που αγγίζουν , συναισθήματα δυνατά , κείμενο καλογραμμένο γεμάτη εικόνες και νοήματα…

 93. Aphro.r says:

  Συγκινητικά όμορφο..

 94. Ανδρέας says:

  Εξαιρετικός λόγος και συγγραφή

 95. Spyros says:

  Εξαιρετικό. Μιλάει στην ψυχή. Ότι πρέπει για ένα βράδυ με ένα ποτήρι κρασί.

 96. Νάντια says:

  Πολύ καλό!!!!

 97. IOANNIS says:

  Όμορφο κείμενο, με ενδιαφέρουσα γραφή και δυνατό συναίσθημα.

 98. Γιώργος says:

  Όμορφο και αληθινό

 99. Πρόδρομος says:

  Σε κερδίζει η αλήθεια του!

 100. Stavroula says:

  Καταπληκτική δουλειά , και ο χρόνος αφήγησης μόνο 30 λεπτά! Σε έκανε να αισθάνεσαι ότι εισαι μέσα στην ιστορία , μπράβο !
  Καλά Χριστούγεννα 🙂

 101. Γιωρος says:

  Πολυ ποιοτικό και πολυ νόημα

 102. ΑΝΔΡΕΑΣ says:

  Ένα βίωμα που μπορεί να τύχει στον καθένα μας, κάνοντας μας να επαναπροσδιορίσουμε τα θέλω και τα πρέπει!

 103. Elias says:

  Εξαιρετική και συγκινητική ιστορία! Μπράβο

 104. Αναστάσιος says:

  Εξαιρετικό.Μπράβο.!!!

 105. Κωνσταντίνος says:

  Όμορφο κ ατμοσφαιρικό!

 106. Γιάννης says:

  Όμορφο και ευαίσθητο το κείμενο που σου ξυπνα συναισθήματα.. Συγχαρητήρια!

 107. Dimitra says:

  Εξαιρετικο..Σε παρασυρει…

 108. Harris k says:

  Υπέροχο κειμενο. Πολυ έντονο συναίσθημα! Κ με νόημα που αγγίζει τον καθένα μας!! Μπραβο!

 109. Κάποια says:

  Φοβερό! Και αρκετά συναισθηματικό.

 110. Panos says:

  Πολύ όμορφο και αληθινό. Η ακραία αντίδραση όπως όμως και το χαπι εντ ωραία αντίθεση που αντικατοπτρίζει (ευτυχώς) και την πραγματικότητα

 111. ath13ens says:

  Εξαιρετικο,με νοημα!!

 112. Stella says:

  Ότι πρέπει για μια κρύα βροχερή μέρα του χειμώνα με τζάκι και ζεστή σοκολάτα!

 113. Ζαφειρόπουλος Χρίστος says:

  Δυνατή αφήγηση, με πολλές αρετές.
  Μπράβο!

 114. George says:

  Ωραία γραφή!!! Εξαιρετικό κείμενο! Συγχαρητήρια!!

 115. Παναγιώτης says:

  Εξαιρετικό!

 116. Vasilis says:

  Τέλειο!!!

 117. Manos says:

  Εξαιρετικο κειμενο !

 118. NIKOS. says:

  Εξαιρετική γραφή γεμάτη συναίσθημα!! Πολλά μπράβο!! Συνέχισε έτσι!

 119. mandy says:

  Υπέροχο..Μπραβο!

 120. Andreas says:

  Πολύ όμορφο κείμενο!

 121. Mds says:

  Όμορφο κείμενο!

 122. Xenofon says:

  Ακρως τρυφερη προσεγγιση στην ψυχοσυνθεση της ΛΟΑΤ κοινοτητας. Μπραβο.

 123. Νίκος says:

  Συγχαρητήρια! Μακάρι το ολιγόλεπτο χρονικό της αφήγησης σου να μπορούσε να εγκλωβίσει, έστω και με την εξέλιξη των ανθρώπινων συναισθημάτων που περιγράφεις, τη δύσκολη καθημερινότητα ανθρώπων με οποιαδήποτε μορφή διαφορετικότητας.

 124. Christos95 says:

  Εξαιρετικό και συγκινητικό!

 125. Οδυσσέας says:

  Πολύ όμορφο, εξαιρετικός τρόπος γραφής!
  Μπράβο

 126. Bill says:

  Έντονα συναισθήματα , μάχη ανάμεσα στη λογική κ στην καρδιά Κ τέλος μια αναπάντεχη λύτρωση…

 127. TheoTG says:

  Ενα κειμενο που εκμαιευει πολλα διαφορετικα συναισθηματα στην πιο ομορφη εποχη του χρονου.
  Πολυ ομορφο και περα-για-περα συγκινητικο.

 128. Μάνος says:

  Υπέροχο!

 129. Παναγιώγα says:

  “Η αγάπη, εξάλλου, σκέφτηκε, είναι για να πολλαπλασιάζεται και η κακία για να διαιρείται.”
  Αυτό! Όποιος κι αν είσαι, όποιον κι αν επιλέγεις, όπως και να μοιάζει…
  Μια γραφή σύγχρονη, αληθινή με μυαλό και χιούμορ που γεννά εικόνες και κυρίως συναισθήματα!
  Εγώ θέλω κι άλλο!!!!

 130. Niko Geo says:

  Eksairetiko

 131. Philip says:

  Πολύ συναισθηματικό και πολύ προσεγμένο στη γραφή. Μπράβο! Keep going..

 132. Κωνσταντίνος Λαζαρίδης says:

  Σε ευχαριστώ για αυτό το αναπάντεχα όμορφο διάλειμμα στη δύστροπη καθημερινούτητά μου. Χαίρομαι που πρότεινες να κάνω κλικ σε αυτό το σύνδεσμο στο ινσταγραμμικό σου προφίλ.

 133. ioanna says:

  Πάρα πολύ ωραίο, και συγκινητικό!!

 134. Γρηγόρης says:

  Φοβερό κείμενο.. συναισθηματικό .. αληθινό και πολυ δυνατό και συγκινητικό !!! Μπράβο

 135. Μαρίνα says:

  Μεθυστικό ανάγνωσμα γεμάτο αντιθέσεις και εναλλαγές σε χρονικά και εκφραστικά επίπεδα. Πανέμορφος χειρισμός της ιστορίας, με αποφυγή των έντονων συναισθηματικών εξάρσεων. Μακάρι το κείμενο αυτό να μπορούσε να δώσει σε γονείς και παιδιά που αισθάνονται το αίσθημα της απόρριψης, του πόσο σημαντικά είναι τα λόγια μας και οι πράξεις μας. Του πόσο η αγάπη και μπορεί και θα νικήσει στο τέλος της ημέρας. Συγχαρητήρια και καλή επιτυχία!!!

 136. Ιωάννα says:

  Εξαιρετικός τρόπος γραφής και ο τρόπος διαχείρισης της πλοκής σε διχρονικό επίπεδο, αριστουργηματικός! Καλή επιτυχία και συγχαρητήρια!

 137. Στάσα Β. says:

  Δυνατό κείμενο. Μπράβο!

 138. Βαγγέλης Παναγιωτόπουλος says:

  Ωραίο θέμα, έξυπνος χειρισμός, όμορφο κλείσιμο που δεν χτυπάει ως έυκολο χαπι εντινγκ, αλλα (με) πείθει. Γενικα ωραία εναλλαγή εικόνων, και μια καλή αφήγηση, που προσωπικα τη θεωρώ δυσκολάκι. Μαρκ gooo!

 139. Αίας says:

  10/10 Συγχαρητήρια Μάρκ!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.