Διαγωνισμοι Διηγηματος

ΤΟ ΧΡΩΜΑ

Previous Article
ΠΕΦΤΑΣΤΕΡΙΑ
Comments (2)
 1. Christine Themas says:

  Καλλιτεχνική, ωραία γραφή!

 2. Λία Καζαντζή says:

  “ΤΟ ΧΡΩΜΑ” του Γιάννη Γερογιάννη

  Μια πολύ ενδιαφέρουσα προσέγγιση της σχέσης «εικόνα – χρώμα». Πολύ ενδιαφέρουσες οι σκέψεις και τα συναισθήματα του συγγραφέα, μπροστά σ΄ ένα έργο, που εκφράζει πολύ εύστοχα με ποιητική γραφή. «Ο κόπος, ο ιδρώτας και η αγάπη» κάθε δημιουργού, αποτυπώνονται σε κάθε έργο και που δυστυχώς εμείς κοιτάμε τα έργα, μόνο σαν κριτές, χωρίς να προσπαθούμε να μπούμε στην ψυχολογία του δημιουργού. Πολύ ενδιαφέρουσα η προσπάθεια του συγγραφέα, να μας κινητοποιήσει, να αναλύουμε τα συναισθήματά μας, μπροστά σ΄ένα έργο, να ψάχνουμε να βρούμε απάντηση στα ερωτήματα που αναφέρει «..Τι ήταν αυτό που σε ξεσήκωσε; Τι ήταν αυτό που σε καλωσόρισε στον κόσμο της τέχνης;..».
  Εξαιρετική η αναφορά του συγγραφέα στην «γλώσσα της εικόνας», «στην γλώσσα της ψυχής», ένα είδος επικοινωνίας, που στις αναφορές που γίνονται στα επιχειρησιακά σεμινάρια, οι εισηγητές ξεχνούν ν΄αναφέρουν και που τελικά, είναι η σημαντικότερη μορφή επικοινωνίας, πριν την «γλώσσα του σώματος».
  Τελικά, πόσο σημαντική επίδραση έχει η εικόνα και οι χρωματισμοί της, στην ψυχολογία του ανθρώπου;; Ο συγγραφέας, σ΄αυτήν την ερώτηση, δίνει μια καταπληκτική απάντηση «..Τούτες οι πρωτόγνωρες εικόνες ξορκίζουν το έρεβος και μας δίνουνε έρωτα της δημιουργίας, της ζωής και του φωτός.. ένα ουράνιο τόξο η ζωή και το φως…»!!
  Ένα πολύ ενδιαφέρον διήγημα, που δίνει πολύ σαφή μηνύματα στον αναγνώστη, με στόχο να τον αφυπνίσει και να ευαισθητοποιήσει το συναίσθημα.

  Λία Καζαντζή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.