Διηγηματα & ποιηματα

ΤΙΜΟΛΕΩΝ ΛΑΜΠΡΟΥ

Comments (0)
 1. ΧΑΡΑ ΤΣΟΥΚΑΛΑ says:

  Ενδιαφέρον με πολύ ζωντανές κ αληθινές εικόνες, διάβαζα κ έβλεπα τα πρόσωπα πολύ κοντά μου!

 2. Αιμιλία Σεληνίδου says:

  Ο Τιμολέων ειναι ο ανθρωπος της διπλανης πορτας, που ενω υπαρχει, κανενας δεν ασχολειται με την υπαρξη του. Και αυτη η αδιαφορια του διπλανου, ενδεχομενως κλωνιζει και την δικη του πιστη για το αν εχει δικαιωμα να υπαρξει ή οχι και τον κραταει σε ενα αεναο διλημμα για ολα τα κρισιμα ερωτηματα.
  Εφη μεσα σε λιγες γραμμες καταφερες να περιγραψεις τον χαρακτηρα, τις αγωνιες και τα συναισθηματα του και να με κανεις να περιμενω και καποια επομενη ιστορια με πρωταγωνιστη τον λογιστη της διπλανης πορτας.

 3. Αγγελική Μαρίνου says:

  Εξαιρετικό κείμενο, από πλευράς γραφής και απόδοσης νοήματος. Διαβάζεται μονορούφι. Συγχαρητήρια.

 4. Καλό. Με τρυφερότητα, η εσωτερική σύγκρουση του κεντρικού προσώπου. Χιούμορ, πικρό, συχνά που απολήγει σε αυτοσαρκασμό. Τρυφερόν και αυτόν. Και γι’ αυτό με κέρδισε.

 5. Margarita Sinou says:

  Με κράτησε ως το τέλος. Μπράβο!

 6. Soula Svorou says:

  Πολύ καλογραμμένο!

 7. kokkinaki zoi says:

  Εξαιρετικο,δυνατη αφηγηση που σε κραταει.Ιστορια βγαλμενη μεσα απο τη ζωη..μεσα σε λιγες γραμμες καταφερες να αποδωσεις τελεια τα συναισθηματα και την αγωνια του καθημερινου αυτου ανθρωπου..και παλι μπραβο

 8. Γιούλη Ζαχαρίου says:

  Το μεγαλύτερο προσόν του διηγήματος είναι ότι δεν ωραιοποιεί συναισθήματα και καταστάσεις και δεν καταφεύγει σε διδακτισμό, παρόλο που το θέμα του θα μπορούσε να παρασύρει προς αυτές τις κατευθύνσεις. Πρωταγωνιστεί η σύγχρονη πραγματικότητα, ωμή και πικρή. Κι αυτό το έχουμε σήμερα ανάγκη.

 9. Φωτεινή Μαργαρίτη says:

  Το διάβασα μονορούφι. Εξαιρετική πένα!

 10. omofonos says:

  Εξαιρετική επιλογή λέξεων και φράσεων. Με ζωντανά χρώματα και χωρίς περιττές λεπτομέρειες, ένα απολαυστικότατο
  διήγημα. Συγχαρητήρια Κα Φρυδά.

 11. Nikolaos Yiparakis says:

  Με λιτό κι εύστοχο τρόπο περιγράφεις τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας. Τον άνθρωπο που βρίσκεται σε αέναο δίλημμα αν πρέπει ή δεν πρέπει να υπάρχει με τις αξίες που έχει χτίσει στη ζωή του . Μπράβο Έφη Φρυδά, σπάνια διαβάζω κάτι μονορούφι, όπως το διήγημα αυτό!

 12. Υπέροχο διήγημα !!! σύγχρονο, γλαφυρό και διδακτικό, μπράβο Έφη.

 13. Πικρό , γλυκό, δυεισδυτικό με μια αίσθηση ασπρόμαυρης κινηματογραφικής ταινίας.Καλή συνέχεια στη γραφή Έφη!!!

 14. Σοφία Δημοπούλου says:

  Ξεκινάει μέ κάτι απλό καθώς εξελίσσεται η περιγραφική βαθυστόχαστη σκέψη καί κάποιες λίγες αιχμές γιά τους χαρακτήρες, απολαμβάνει κανείς τόν κυματισμό του λόγου,που μπαινοβγαίνει από ύφος σέ ύφος.Προσωπικά χρειαζόμουν περισσότερη ανάλυση-μιάς καί αμυδρά, φαίνεται νά τό ‘εχεις’.Εντυπωσιακό τό φινάλε από άποψης Ρόλων πόσο εύκολα τους παίζουμαι καί τούς υπερασπιζόμαστε στήν ζωή,όμως τελικά χάνουμαι αυτόν τόν ΕΝΑΝ τόν μοναδικό.Τόν εαυτό μας.Συγχαριτήρια στά πρώτα σγγραφικά σου πετάγματα.Σέ αναμονή καί νεοτέρων

 15. Αγγελική Πλουμά says:

  διαυγές, μινιμαλιστικό και αρκούντως ψυχογραφικό… ο αντιήρωας – ήρωας, γνωστός – άγνωστος… ωραίο πλέξιμο με τις λέξεις και πολύχρωμο το χαλί που το διήγημα “πατάει” γερά για να απογειωθεί!

 16. Το σύντομο αυτό γραπτό της Έφης Φρυδά μεταφέροντας απόηχους από Αντώνη Σαμαράκη, ταυτόχρονα και από Φελλίνι, αποκαλύπτει την κρυφή ζωή των φευγαλέων στιγμών που μπορεί να συναντήσει κανείς στην σημερινή Ελλάδα, απογυμνώνοντας την καθημερινή μας φιλοσοφία ως το όριο της απόγνωσης με κωδικό 2Χ2, κωδικό για τη μετατροπή του “μη γεγονότος” σε γεγονός, σύμφωνα με την βασική κοινωνική αποστολή της λογοτεχνίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.